Saját stablecoint hozott létre a PayPal

Egy korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a PayPal egy saját fejlesztésű stablecoin létrehozásán dolgozik. A munkának meg is lett a gyümölcse, a PayPal ugyanis augusztus 7-én bejelentette, hogy létrehozott egy amerikai dollárban denominált stablecoint, a PayPal USD-t. 

A stablecoin egy olyan kriptovaluta, amelynek értékét valamilyen “stabil” eszközhöz kötik annak érdekében, hogy az árfolyam-ingadozásokat minimalizálják. A legtöbb stablecoin értékét hagyományos fizetőeszközökhöz, mint például az amerikai dollárhoz vagy az euróhoz kötik. Ugyanakkor vannak olyanok is, amelyek más eszközökhöz, például aranyhoz vagy egyéb kriptovalutákhoz kötik az értéküket.

A PayPal USD (PYUSD) teljes mértékben dollár alapú betétekkel, valamint rövid lejáratú amerikai államkincstárjegyekkel van fedezve, és 1:1 arányban beváltható amerikai dollárra.

Az elkövetkezendő hetekben azoknak az amerikai PayPal ügyfeleknek, akik PYUSD stablecoint vásárolnak, lehetőségük lesz a tokeneket külső tárcákra átutalni, egymás közt közvetlen fizetéseket kezdeményezni, a PayPal által támogatott pénztáraknál vásárolni, valamint kriptovalutákat átváltani PYUSD-re.

A PYUSD az Ethereum blockchainen működik és a Paxos Trust Company kezeli. A bizalom növelése érdekében a Paxos havonta közzétesz egy nyilvános jelentést, amelyben részletezi a PayPal USD tartalékait alkotó eszközöket. A Paxos továbbá egy harmadik fél által tanusított igazolást is közzé fog tenni a PayPal USD tartalék eszközeinek értékéről.

A PayPal elnök-vezérigazgatója, Dan Schulman állítása szerint a PayPal USD már az első naptól kezdve Web3-kompatibilis lesz, illetve a Venmon is elérhető lesz hamarosan. Schulman szerint a digitális valutákra való átálláshoz stabil eszközökre van szükség, amelyek könnyen kapcsolhatók olyan hagyományos valutákhoz, mint a dollár.

(Forrás: Finextra)

(Borítókép: Depositphotos)

kriptovalutapaypalPayPal USDstablecoin