Magyar siker a Bahreini Nagydíjon

Magyar siker a bahreini Formula 1 nagydíjon. A Bahrain GP az idei évtől készpénzmentessé válik, a digitális fizetéseket pedig a magyar Festipay fogja lehetővé tenni, a BIC PAY-jel együttműködésben.

A február 29. és március 2. között Sakhir városában megrendezésre kerülő Formula 1 Gulf Air Bahreini Nagydíj több szempontból is különleges esemény lesz. Ez lesz a 20. évfordulója annak, hogy a Nagydíj szerepel a Formula 1 állomásai között, valamint történelmében először készpénzmentessé válik a teljes verseny hétvégére. 

A digitális fizetésekre való átállást az itthon már jól ismert magyar Festipay, és a BIC PAY együttműködésével érik el. A két fintech zökkenőmentes és egyszerűsített tranzakciókat, és kényelmi funkciókat kínál majd a résztvevőknek. 

A Festipay itthon és a régióban már az egyik vezető fizetési szereplő a fesztiválpiacon. A fintech POS terminálokat, valamint fizetési hálózatot szolgáltat nagy eseményekre, lehetővé téve a digitális fizetéseket. A vállalat megoldásaival számos nagy fesztiválon találkozhattunk már, beleértve a Sziget vagy a Volt fesztivált, de az elmúlt években például Romániában is a legnagyobb fesztiválok fő fizetési partnerévé vált.

“A BIC PAY bevezetése az innovációra való folyamatos törekvésünk és elkötelezettségünk bizonyítéka amellett, hogy kivételes élményeket nyújtsunk a motorsport rajongóinak. A Festipay-jel való együttműködés pedig aláhúzza elkötelezettségünket a kényelem és a biztonság legmagasabb színvonalának biztosítására a résztvevőink számára.” 

– mondta Sherif Al Mahdy, a Bahrain International Circuit kereskedelmi igazgatója.

“A BIC-kel együtt a Festipay számára megtiszteltetés, hogy hozzájárulhat a Forma-1 sikeréhez Bahreinben, és növelheti a szurkolók számára az esemény élményét. Közép-Kelet-Európa vezető digitális fizetési szolgáltatójaként, amely már jelen van a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában is, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan innovatív megoldásokat kínáljunk, amelyek tovább egyszerűsítik a tranzakciókat, biztonságos és zökkenőmentes fizetési élményt nyújtva a résztvevők számára.”

– mondta Dr. Kóka János, a Festipay elnöke.

Sehol sem fogadnak el készpénzt

A Bahreini Nagydíj idén teljesen készpénzmentes lesz. A látogatók a meglévő hazai vagy nemzetközi fizikai vagy digitális bankkártyáikat használhatják, vagy készpénzt tölthetnek fel egy “BIC PAY” plasztikkártyára. A kártyákat a hét kijelölt feltöltő standnál, valamint a mobil feltöltőállomásokon keresztül tölthetik fel. 

A Festipay biztonságos készpénzmentes rendszerét használják majd a több mint 50 kereskedelmi értékesítési ponton történő összes tranzakcióhoz. Ez kiterjed az ételek, italok és áruk vásárlására is. A BIC PAY kártyát használó látogatók számára a rendezvény után fennmaradó egyenlegüket teljes mértékben visszatérítik a feltöltőállomásokon.

A kereskedők továbbá a Festipay integrált POS-termináljait fogják használni a fizetések elfogadására, a termékek kezelésére, a készletellenőrzésre és a vásárlók hatékony kiszolgálására. 

(Forrás: LinkedIn)

(Címlapkép: F1)

digitális fizetésFestipayfizetésFormula 1magyar fintech