Itt a világbajnokság legújabb dobása

A Crypto.com nevű kriptotőzsde tokenjének, a Cronosnak (CRO) az árfolyama kilőtt hétfőn, miután bejelentették, hogy a Coca-Colával együttműködve NFT-ket bocsátanak ki a 2022-es katari világbajnokság megünneplésére.

A Cronos árfolyama a sajtóközlemény megjelenése előtt 0,065 dollár körül állt, ami a bejelentést követően több mint 15%-al, 0,075 dollárra emelkedett. Igaz, azóta a Cronos árfolyama visszaesett a bejelentés előtti szintre, de a CRO egyértelműen az egyik legjobban teljesítő digitális eszköz volt a hét elején. Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy a CRO árfolyama továbbra is körülbelül 50% mínuszban van az elmúlt hónaphoz képest az FTX botránynak köszönhetően és éves szinten is közel 90%-kal csökkent az értéke.

A Crypto.com közölte, hogy blokkláncán 10.000, a Coca-Cola és a GMUNK digitális művész által készített NFT-t fog kiadni. Az NFT-ket úgy állították elő, hogy egy úgynevezett “hőtérképeken” keresztül követték a játékosok meccsbeli mozgását a katari világbajnokság mérkőzései alatt. A szurkolók azután tudják megvásárolni az NFT-ket, miután regisztráltak a Crypto.com NFT-platformjára.

Steven Kalifowitz, a Crypto.com marketingvezetője a közleményben elmondta, hogy:

“Az idei FIFA világbajnokság lesz az első, amely a Web3 technológiát használja. Megtiszteltetés, hogy a Coca-Cola és a GMUNK partnereként emléket állíthatunk ezeknek a történelmi mérkőzéseknek, amelyek örökre rögzítve lesznek a blokkláncon. Együtt az emléktárgyak egy teljesen új formáját hozzuk létre.”

(Forrás: CoinDesk)

(Borítókép: Depositphotos)

cocacolacrypto.comNFTvilágbajnokság