Klímabarát vállalatokért fog össze a HSBC és a Google

Az HSBC és a Google Cloud összefogott, hogy segítsenek a klímabarát technológiai vállalatoknak. De mit is jelent ez a gyakorlatban?

A Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) beszáll a Google Cloud Ready – Sustainability programjába. A döntésre azt követően került sor, hogy a bank elindította az átlátható tranzakciókat biztosító alkalmazását, a Zinget. A Zing indulását a rivális Wise is üdvözölte.

A Google Cloudon olyan vállalatok megoldásai érhetőek el, amelyek segítenek csökkenteni a környezetre gyakorolt negatív hatásokat, például a szén-dioxid-kibocsátást. Ezek az innovatív cégek olyan megoldásokat kínálnak, amelyekkel az ügyfelek könnyebben elérhetik fenntarthatósági céljaikat. Legyen szó a környezetbarátabb értékláncokról vagy az ESG adatok kezeléséről a klímakockázatok azonosítása érdekében, ezek a vállalatok kulcsszerepet játszanak a fenntarthatóság terén.

Most pedig az HSBC és a Google Cloud együttműködése révén ezeknek a cégeknek további lehetőségeik nyílnak. Hozzáférhetnek a HSBC különleges klímabarát technológiai pénzügyi csapatához, és megismerhetik a kockázati tőkefinanszírozási lehetőségeiket.

Ez a partnerség már hozott is eredményeket: az HSBC például már készített egy finanszírozási csomagot a LevelTen Energy számára, amely a megújuló energia üzletek felgyorsításával foglalkozik.

Ez a partnerség tehát nemcsak a vállalatoknak nyújt lehetőségeket, hanem az egész bolygó számára is, hiszen a klímaváltozás elleni harcban minden erőforrásra szükség van.

(Forrás: Finextra)

(Címlapkép: Depositphotos)

Google CloudHSBCZingzöld pénzügyek