BNPL szolgáltatás jelenik meg a Google Pay-en

A Google a Zip Co. és az Affirm BNPL szolgáltatókkal indított együttműködésével Buy Now Pay Later (BNPL) lehetőségeket kínál a Google Pay rendszerein. A szolgáltatás az amerikai fogyasztóknak lesz elérhető olyan kereskedőknél, akik támogatják a Google fizetési megoldását.

A Google 2024 első negyedévében fogja elindítani a kísérleti programját, amely során az Affirm és a Zip mint fizetési lehetőségek jelennek meg Android felhasználók számára. A fizetési lehetőség olyan kereskedőknél lesz elérhető, akik támogatják a Google Pay-t a pénztárnál az alkalmazásukban vagy weboldalukon.

A felhasználók a pénztárnál a listán szereplő BNPL-szolgáltatók közül választhatnak majd, hogy a fizetésüket több kamatmentes részletre osszák fel. Például a Zip kiválasztása esetén, a felhasználási feltételek megismerését követően néhány lépés alatt befejezheti a vásárlását. Amennyiben 35 dollár felett vásárolnak, a jóváhagyást követően a vásárlók a Zip négy részletre oszthatják fel a kifizetéseket.

“Mindig keressük a módját annak, hogyan nyújthatnánk az embereknek még hasznosabb pénztári élményt a Google-lel történő vásárlás során” 

– mondta Drew Olson, a Google Pay vezető igazgatója.

“Azzal, hogy olyan BNPL szolgáltatókkal, mint a Zip és az Affirm, együttműködünk, a felhasználóknak egy újabb fizetési lehetőséget biztosítunk a fizetéskor, miközben a kereskedők számára egy újabb eszközt biztosítunk a növekedésük ösztönzéséhez.”

A Zip társalapítója és amerikai vezérigazgatója szerint a fogyasztók egyre inkább keresik a rugalmasságot. A kereskedők pedig innovatív módszereket keresnek az értékesítés növelésére és a vásárlói hűség fokozására.

(Forrás: Marcel van Oost)

(Címlapkép: Depositphotos)

affirmBNPLGooglegoogle paygooglepayzip