Blockchain technológia Spanyolországban

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, legyen az a legújabb híreken vagy a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül.

A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető Spanyolország blockchain ökoszisztémájára helyezték a hangsúlyt. A téma az ősszel megkötött magyar-spanyol fintech együttműködés miatt kifejezetten releváns. Az általános spanyol piaci környezet, valamint az együttműködés potencális előnyeinek bemutatása mellett konkrét blockchain fejleményekről is szó esett. Így érintett az adás egy szavazási megoldást, egyetemi csoportosulást, karitatív kezdeményezést, valamint közösségépítő metaverzumot.

Az adás a Simplon Marketplace Kft. közreműködésével, a Spanish-Hungarian Fintech Bridge spanyol-magyar együttműködési program támogatásával jelent meg. A programot a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatja.