A Wirecard amerikai egységét is eladták

Folytatódik a Wirecard birodalom feldarabolása, most a holding észak-amerikai leánycéget értékesítik. Ez az egység egy viszonylag új szerzemény, az óriásira nőtt német fintech 2016-ban vásárolta meg a Citi amerikai prepaid üzletágát 185 millió dollárért.

A 75 milliárd dollár éves tranzakciós forgalmat bonyolító, 200 alkalmazottal működő céget most a prepaid fizetési eszközök szolgáltatására szakosodott Syncapay vásárolja meg, egyelőre ismeretlen összegért. A tranzakciót a Syncapay fő részvényesen, a Centerbridge Partners L.P. bonyolítja le. A cég életében ez a második felvásárlás, 2017-ben a daVinci Paymentet vették meg, amivel megszilárdították pozíciójukat a prepaid kártyák piacán. A tervek szerint a Wirecardot összeolvasztják a daVinci Paymenttel, az felturbózott vállalat pedig North Lane Technologies néven folytatja majd.

Sok Wirecard leány megtalálta már új gazdáját: a brazil egységet a PagSeguro vette meg, a Román tranzakciófeldolgozót a Sibs, az angol elektronikuspénz kibocsátó Wirecard UK&Ireland új tulajdonosa a Railsbank. Az ausztrál és új zélandi piacon tevékenykedő cég 7,8 millió fontért kelt el, a vevő a Change Financial. Kommunikációs üzletük is volt, ebben az IDnow látott fantáziát, néhány napja pedig mi is beszámoltunk róla, hogy az európai vállalati kártya portfolió a bolgár Payneticshez került.

A Wirecard azt követően került bajba, hogy nyilvánosságra került egy közel 2 milliárd eurós hiány az ügyfélpénzekben, ami az ázsiai tevékenységük során keletkezett. Részvényárfolyamuk június folyamán 100 euró körül mozgott, ami 10 milliárd dollár feletti cégértéket jelentett. A részvény október 23-ai záróára 0,61€, az elmúlt hónapokat pedig csúcsosodó botrányt követő teljes összeomlás, rendőrségi nyomozások és a vezetőség lemondása, előállítása, vagy éppen eltűnése jellemezte, majd következett az értékes elemek árverezése.

Forrás: Finextra

Suppan Márton

felvásárlássyncapaywirecard