A Grab és a Singtel digitális banki engedélyt igényel Szingapúrban

A Grab és a Singtel – (az egyik legnagyobb szingapúri telekommunikációs társaság) bejelentették, hogy közösen munkálkodnak azért, hogy digitális banki engedélyt kaphassanak. Ha az engedélykérést jóváhagyják, akkor az lehetővé teszi számukra, hogy befektetési és hitel termékeket kínálhassanak felhasználóiknak, mielőtt teljes mértékben működőképes bankká válnának. Természetesen ehhez előbb meg kell felelniük a szingapúri monetáris hatóság (MAS) kritériumainak.

A Grab 2012-ben indult, mint az utazások megosztására szolgáló társaság, de mostanra „Délkelet-Ázsia vezető szuper alkalmazásának” tekintheti magát hisz, széles körű szolgáltatást nyújt egyetlen portálon keresztül – ideértve a szállítást, a logisztikát, az ételszállítást, jegy- és szállodafoglalást, valamint a pénzügyi szolgáltatásokat.

A GrabPay 2016-ban lépett a pénzügyi szolgáltatások piacára a digitális pénztárcájának bevezetésével, 2019-ben pedig elindították a Grab Financial Groupot.

A Grab Financial Group ügyvezető igazgatója, Reuben Lai elmondta, hogy céljuk egy valóban ügyfélközpontú digitális bank felépítése, amely különféle átlátható és megfizethető banki, illetve pénzügyi szolgáltatásokat nyújt.

 

Forrás: techrunch

 

 

Bodanitz Bora
bankengedélygrabhitelpénzügyisingtelszingapúrszolgáltatásügyfélközpontú