Afterpay részesedést vásárolt a Tencent

A kínai techóriás, a Tencent, 5% -os Afterpay részesedést vásárolt.

Az Afterpay társalapítói így nyilatkoztak: „Nagyon kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy a Tencent-et az üzleti tevékenységünk részvényeseként üdvözölhetjük. Az, hogy ilyen stratégiai befektetőt vonzott cégünk, számunkra nemcsak jövedelmező, de biztonságot is nyújt csapatunknak, emellett pedig erősíti az üzleti modellünket is.”

A Tencent a világ egyik legnagyobb internetes vállalata, tulajdonában van a WeChat kommunikációs platform, valamint a Weixin Pay Service mobil fizetési platform, amely napi 1 milliárd kereskedelmi tranzakciót bonyolít le. A Tencent a hongkongi tőzsdén is jelen van.

“Örülünk, hogy befektetőkké válhattunk az Afterpay-nél” – mondta James Mitchell, a Tencent stratégiai vezérigazgatója. “Kínán belül a vezető digitális fizetési szolgáltatást és a gyorsan növekvő fintech platformot működtetünk, Kínán kívül pedig aktívan fektetünk be az úttörő fintech cégekbe, és egyedi betekintést nyújtunk a feltörekvő fintech szolgáltatásokhoz.”

„Az Afterpay megközelítése nem csak vonzó üzleti modellje alapján került kiválasztásra, hanem azért is, mert szolgáltatásai olyan jól illeszkednek a mai fogyasztói trendekhez, továbbá ügyfélközpontú, kamatmentes megközelítésű és jelen van az integrált kiskereskedelemben is.”

 

Forrás: FintechBusiness

 

Visnyei Zsófi

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.