A UBS 200 millió dolláros fintech alapot indít

A UBS egy új alapot nyit UBS Next néven, amellyel 200 millió dollárt tervez kihelyezni fintech befektetésekbe. Amellett, hogy a fintech szektor startupjai nagy növekedési potenciállal, így hozammal kecsegtetnek, a svájci bank nyílt célja az, hogy stratégiai együttműködéseket tudjon kialakítani az új alap cégeivel. A UBS továbbá partnerséget kötött a londoni Anthemis kockázati tőke alappal, annak érdekében, hogy meg tudják találni a legjobb befektetési célpontokat.

A befektetési alap létrejöttétől a UBS csoport technológiai igazgatója, Mikel Dargan azt várja, hogy a bankok közötti innovációs verseny élére repíti majd a UBS-t. Az igazgató külön kiemelte, hogy a felhő, a mesterséges intelligencia, és a mikroszolgáltatás architektúra olyan innovációs területek lehetnek, amelytől nagy fejlődést vár a bank.

Sabine Keller-Busse, a UBS csoport operatív vezetője, valamint a UBS európai, közel-keleti és afrikai elnöke kiemelte, hogy a bankok és a fintech vállalatok együttműködése mindig is nagy lehetőségeket tartogatott, és az új tőkealap segítségével ezen együttműködések elmélyítése a UBS technológiai fejlődésében fontos lépés lehet.

Forrás: Finextra

Juhász Benedek

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.