A Tide elindítja folyószámlahitelét az ügyfelei részére, és lehet nemsokára még akár peer-to-peer kölcsöneit is

A már több mint 150.000 kisebb vállalkozásnak szolgáltató, londoni székhelyű Tide sikeres megállapodást kötött a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Mambu-val, így hamarosan elindítja saját folyószámlahitelét ügyfelei részére.

A megállapodás részeként a Tide a KKV-k számára nyújtott hitelezési lehetőségeinek átalakítását tervezi folyószámlahitel, hitelkártya és számla finanszírozás bevezetése révén.

Ami viszont még ennél is izgalmasabb, hogy lehetőség nyílik arra is, hogy a Mambu háttérszolgáltatásának köszönhetően a Tide a jövőben egy egészen újszerű rendszert is bevezethessen, ahol a cégek peer-to-peer tudnak egymásnak kölcsönt biztosítani.

Természetesen ez egy hosszú megállapodás részét képezi, ahol az első lépés most a hitelezési szolgáltatás elindítása, a peer-to-peer megoldáshoz viszont még mindkét cégnek komoly fejlesztési munkákra lesz szüksége, de ha sikerül megvalósítani a projektet, az hatalmas fellendülést hozhat a Tide számára, mivel innentől kezdve az ügyfeleik közti kölcsönök mértékei nem függenek majd a cég bevételeitől.

Mindeközben a BCR (Banking Competition Remedies Ltd.) bejelentette, hogy egy újabb 100 millió fontos befektetési poolt nyitott, ahova pont olyan sikeres és folyamatosan növekvő cégek jelentkezését várják, mint a Tide, így egészen biztosak lehetünk abban, hogy hamarosan még hallani fogunk felőlük.

 

Forrás: altfi

 

Horváth Tamás

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.