A startupperek leggyakoribb hibái – 2. rész

Folytatjuk korábbi cikkünket a startupperek gyakori hibáiról, újabb hasznos tippeket adva ezzel a vállalkozó kedvű fiataloknak számára.

6. A termék nem megfelelő tesztelése – Egyes esetekben beválhat az a felfogás, miszerint először az ember dobja gyorsan piacra a terméket, növelje a cég méretét, s majd utána aggódjon a felmerülő gondok miatt, a gyakorlatban ez azonban meglehetősen ritka. Ehelyett érdemes alapos tesztelési folyamatot végezni, és meggyőződni a termék minőségéről, valamint életképességéről is, ezzel ugyanis rengeteg későbbi fejfájás spórolható meg.

7. A riválisok alábecsülése – Gyakran megesik, hogy egy fiatal cég vezetője kitűnően szúrja ki a riválisok gyengeségeit, és arra építve alakítja ki magát a terméket, vagy annak disztribúcióját. Ugyanilyen fontos azonban meglátni azokat a dolgokat is, amiben a versenytárs magas szintet képvisel és felkészülni az ezzel kapcsolatos kihívásokra. A startupok esetében kiemelten fontos az is, hogy a régebb óta üzemelő riválisok kapcsán az alapító tisztában legyen annak hosszabb ideje fennálló kapcsolatával az ügyfelekkel és konkrét tervvel rendelkezzen a piac felforgatására nézve.

8. Pénzügyi források menedzselésének hiánya – Akármilyen egyértelműnek hangzik ez a pont, sok startup számára mégis nehézséget okoz a betartása. Egyes startupperek annyira meg vannak győződve termékük vagy szolgáltatásuk elkerülhetetlen sikerességéről, hogy meggyőződésük, mindig bőven rendelkezésre áll majd elegendő pénz a fontosabb tervek és a növekedés finanszírozásához. Kevés idő alatt is nagy károkat okozhat a felelőtlen gazdálkodás, ezért javasolt már a rajtvonalhoz konkrét tervvel érkezni a pénzügyekre nézve.

9. A (nem megfelelő) barátok felvétele – Szintén gyakori hiba, hogy az alapító barátaival, ismerőseivel tölti fel a cég egyes pozícióit, hiszen így garantáltnak tűnik a jó hangulat és a barátias légkör a munkahelyen. A hosszú távú siker azonban sokszor az objektív, intelligens döntéseken múlik, így általában nem alakulnak jól az efféle kinevezések, ha pedig valóban rosszra fordulnak a dolgok, régóta tartó barátságok érhetnek véget az üzleti ellentétek miatt.

10. A fizikai és mentális egészség figyelmen kívül hagyása – Klisének tűnhet, de nem véletlenül emlegetjük gyakran ezeket a tényezőket. Ideig óráig az alapító elbírhatja a rá nehezedő terheket az eltökéltség adta energiák segítségével, de előbb-utóbb a mentális és fizikai nehézségek is éreztetik hatásukat, az pedig nem csak az adott ember saját életminőségére, de a vállalatvezetés színvonalára is kihat, onnan pedig egyenes út vezethet a bajokhoz. Emiatt fontos már az első intő jelekre proaktívan reagálni, sőt akár céges szinten tenni a munkavállalók jólétéért.

Forrás: Marcel van Oost

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.