A startupperek leggyakoribb hibái – 1. rész

1.     Nem megfelelő típusú befektető kiválasztása – Nem javasolt befektetésért fordulni családtagokhoz és barátokhoz, a startupok nagy része ugyanis statisztika által igazoltan nem él túl sokáig. Érdemes olyan üzleti angyal(ok) után nézni, aki jelentős tapasztalattal és kapcsolati hálóval rendelkezik az adott területen, vagy egy kockázati-tőke vállalattal próbálkozni.

2.     A megállapodás pontos részleteinek nem ismerete – A legtöbb befektető megérzi, ha az alapító kétségbeesett és bizonytalan, és sajnos jelentős ki is fogja használni a lehetőséget, hogy az indokoltnál nagyobb részt szakítson ki magának a vállalatból. Csak akkor javasolt megállapodást kötni, ha a cégvezető annak minden pontjával tisztában van és alapos elemzést követően megbizonyosodott a feltételek korrektségéről.

3.     Szindikátusi szerződés hiánya – Fontos az elején tisztázni az alapítók jogait és felelősségeit, valamint az esetleges távozásuk körülményeit, hogy elkerülhető legyen egy a fontos ügyekről a vezetőség figyelmét elterelő kálvária a tulajdonosi kört illetően.

4.     Nem megfelelő kizárólagos megállapodások – Gyakran előfordul, hogy egy potenciális befektető azzal a feltétellel áll elő, hogy amíg átvilágítja a céget és meghozza döntését a befektetést illetően, addig a startup nem kezdhet tárgyalást, vagy bármilyen egyéb jellegű egyeztetést másik érdeklődővel. Azt azonban ilyenkor sem garantálja semmi, hogy az átvilágítási folyamat végén befektetnek a cégbe, így az alapító értékes heteket vesztegethet el a kizárólagosság miatt. Emiatt fontos mindig mérlegelni és csak az ésszerűen meghatározott időszakra járulni hozzá a kizárólagossághoz, és ahhoz is csak akkor, ha valóban reális esély mutatkozik a befektetés megszerzésére.

5.     Nem megfelelő vállalati partnerek – Javasolt olyan vállalati partnert választani, aki kollaborált már korábban startuppal és rendelkezik konkrét ismeretekkel az ilyen jellegű együttműködések jellegzetességeiről. Azt is hasznos felmérni, hogy amennyiben voltak, milyen eredményekkel zárultak a korábbi együttműködések, hiszen önmagában a tapasztalat még korántsem garantálja a sikert. 

Forrás: Marcel van Oost

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.