A Softbank 250 millió dollárt fektet a banki tech-startup Zetába

A san franciscói központú Zeta bejelentette, hogy a japán befektető óriástól 250 millió dollár friss tőkét von be. A “C” befektetési körben a vállalat 1,45 milliárd dolláros értékeltségen von be pénzt, ez a valaha volt egyik legnagyobb “egybefektetős” tőkebevonás a banki tech szektorban.

A Zeta zászlóshajója az Omni Stack, amely egy modern felhő-natív platform, amely lehetőséget teremt a bankoknak, hogy gyorsabban, olcsóbban, agilisan, magas felhasználói élményt nyújtva vezessenek be szolgáltatásokat.

Bhavin Turakhia, a vállalat CEO-ja kiemelte, hogy a legtöbb inkumbens bank évtizedes rendszereket használ, amelyek köszönhetően képtelenek a gyors innovációra, és a megfelelő szolgáltatási színvonal biztosítására.

Az Omni Stack platform segítségével az alábbi szolgáltatások bevezetésére van lehetőség:

  • Zeta Tachyon Credit, Debit, Prepaid processing kártya limit/kontroll funkciókkal, PFM lehetőségekkel
  • Zeta Tachyon Loans – egy BNPL és személyi kölcsönöket biztosító megoldás
  • Zeta Tachyon Deposits – egy modern core rendszer, betéti számlákhoz, megtakarítási számlákhoz
  • Zeta Tachyon Mobile – egy előre elkészített white-label mobil app platform, amely könnyen testreszabható a bankok igényeinek megfelelően

A Zetának 10 banki és 25 fintech ügyfele van 8 országban jelenleg, köztük az indiai HDFC Bank, és a francia Sodexo. 

A friss tőkével a vállalat az európai és az amerikai jelenlétét igyekszik növelni, valamint bővítik a csapatot, és továbbfejlesztik a platformot.

Ramki Gaddipati, a startup CTO-ja szerint a banki iparágnak szüksége van olyan új rendszerekre, amelyek IT biztonsági, adatbiztonsági, skálázhatósági és megbízhatósági szempontból új szintet képviselnek, és a Zeta pontosan ezeket kínálja ügyfelei számára.

Juhász Benedek

Forrás: Fintech Futures

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.