2019. 10. 02.Gabriella Erdei

A Peak, Közép-Kelet Európa egyik első digitális banki megoldásokat nyújtó fintech szolgáltatója már évek óta API-kat alkalmaz az IT rendszerek közötti kommunikációra, ám most publikussá tette 38 db-ból álló REST API szettjét, ami az egyszerű használat és a könnyű integrálhatóság tudatában készült.

A Peak Open API portálja túlmutat a hagyományos banki megoldásokon, segítségével automatizálhatók az üzleti és pénzügyi műveletek, illetve integrálhatók a Peak LiteBanking Platform funkciói. A számlainformációk és a fizetéskezdeményezés mellett, többek között elérhetők az ügyfélgenerálást, számlanyitást, kártyarendelést, zárolást és tiltást, valamint a kártyafunkciók megosztását lehetővé tevő API-k is. Hamarosan publikussá válnak a push-notification küldésére vonatkozó funkciók is.

A Peak rendszerét mostantól nem csak fejlesztők tesztelhetik, az érdeklődőknek is elérhető a PeakWallet teszt verziója, így a rendszer kipróbálásához nem kell ügyféllé válni.

Az API-val való munka megkönnyítésének érdekében a Peak megnyitotta saját Sandboxát, ahol 1 perc alatt elvégezhető regisztráció után létrejön a tesztfiók, ami szimulálja az éles környezetet. A sandbox többek között az API-k tesztelését lehetővé tévő kontrollált, elkülönített fizikai vagy virtuális környezetet jelenti.

Source link