A nagybankok összefognak a tech óriások ellen

Amerika legnagyobb bankjai összefognak, hogy az ügyfelek betéti és hitelkártyáihoz kapcsolódó digitális pénztárcával szálljanak szembe az olyan tech óriásokkal, mint az Apple és a PayPal.

A Wells Fargo, a JPMorgan Chase és a Bank of America is aközött a hét bank között van, amelyek támogatják egy digitális tárca létrehozását. Ezt az Early Warning Services, a Zelle nevű fizetési szolgáltatásokat nyújtó cég mögött álló banki tulajdonú vállalkozás fogja működtetni. A tárca, amelynek még nincs neve, a Zelle-től elkülönülten fog működni – derül ki a Wall Street Journal cikkéből.

A Visa és a Mastercard részvételével a tárca 150 millió betéti és hitelkártyával fog elindulni, várhatóan az év második felében. Azok az amerikai fogyasztók lesznek jogosultak a használatra, akik megfelelően fizettek, az elmúlt években online használták a kártyájukat, valamint megadták az e-mail címüket és telefonszámukat. 

Az ügyfélélmény kialakításának részletei még egyeztetés alatt állnak a bankok részéről. Valószínűleg a fogyasztóknak elsőként be kell majd írniuk az e-mail címüket a kereskedő fizetési oldalán. Ezután a kereskedő értesíti a tárcát működtető Early Warning Services-t. Az EWS a bankokhoz fűződő back-end kapcsolatok segítségével azonosítja, hogy a fogyasztó mely kártyái tölthetők fel a pénztárcára. A felhasználók ezután választhatnak, hogy mely kártyájukat szeretnék használni.

A lépés célja, hogy a bankok felvegyék a harcot az olyan nagy tech cégekkel, mint a PayPal és az Apple. Utóbbi egy ideje már a bankszektorba is próbál betörni digitális pénztárcájával, hitelkártyájával valamint egy BNPL termék tervével.

(Forrás: Wall Street Journal)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.