A MoneyGram legújabb funkciója az úgy nevezett, FastSend, amely olyan peer-to-peer, azaz “felhasználó és felhasználó közötti” megoldást fejlesztett ki, amivel a pénzküldő képes közvetlenül a címzett telefonszámára pénzt küldeni. Alex Holmes vezérigazgató, úgy hirdeti, hogy “csupán néhány kattintással” hatékonyan és gyorsan tranzakciót tud indítani a felhasználó egy másik felhasználónak.

 A FastSend funkcióhoz a MoneyGram weboldalára szükséges belépni. Ha esetleg nincs fiókja, regisztrálnia kell. A címzett nevét és telefonszámát kell megadni, majd a küldés után, a címzett egy szöveges értesítést kap, hogy rendelkezésre áll egy befizetés a számlájára. Ehhez a tranzakcióhoz a fogadó félnek is be kell lépni, majd meg kell adjon egy betéti számlát. Sajtóközleményben azt állítják, hogy perceken belül meg is történik az utalás.

 A szolgáltatást a Visa és a Visa Direct termékeivel való partnerség teszi lehetővé. Egyes FastSend tranzakciók 1,99 dollárba, vagyis kb. 600 forintba kerülnek, illetve a felső limit 10 000 dollár.

 

Forrás: PYMNTS

 

Kollár Levente