2019. 12. 17.Gabriella Erdei

Kísérleti programot indít a Mastercard az új digitális személyazonosság-ellenőrző szolgáltatásuk hatékonyságának tesztelésére. „Új modellre van szükségünk ahhoz, hogy az identitás, a bizalom és a magánélet hármasát a digitális világban is értelmezni tudjuk”- jelentette ki Ajay Bhalla.

A kísérleti programban a felhasználók személyazonosságukat okmányaik nélkül igazolhatják.

A Mastercard biztonsági vezetője szerint ez a személyes adatok felelősségteljes kezelésével kapcsolatos elkötelezettséggel kezdődik, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy ellenőrizzék, mely adatokat és hogyan használják fel személyazonosságuk ellenőrzése céljából.

Az új modell egyesíti az egyén mobil eszközén tárolt információkat, amelyeket további referenciapontok – például az adott személy bankja vagy a részt vevő kormányzati ügynökségek – igazolnak, így elkerülve egy központi adatbázis szükségességét.

A digitális személyazonosság-ellenőrző programot 2019 elején indították el a digitális személyazonosság működésének részletes keretével, az adatjogok és a tulajdonjog, a titoktartás, a hozzájárulás, az átláthatóság, a biztonság és a beillesztés elve alapján. Az első piaci tesztek Ausztráliában zajlanak: a Deakin Egyetem önkéntesei a hallgatói regisztráció során tesztelték a személyazonosság-ellenőrzési folyamatot, míg az Ausztrál Posta integrálja a vállalat Digital iD megoldását, hogy bővítse azok körét, akik könnyen azonosíthatják magukat a postai szolgáltatások használatakor.

Source link