A Mastercard növeli jelenlétét Írországban, 175 új embert vesz fel, akik különböző informatikai területeken szereztek már jelentős tapasztalatot, beleértve például a blockchaint, az adattudományokat és adattechnológia területeit.

A Mastercard Leopardstown-i irodája a Dublin megyében, jelenleg 380 alkalmazottal működik. Ez a MasterCard Labs globális székhelye, a vállalat kutatási és fejlesztési részlege, ahol a szakemberek jelenleg is egy sor úttörő és jelentős innovációval foglalkoznak, beleértve a blockchaint és az AI (mesterséges intelligencia) alkalmazását. Az új munkatársak között vannak szoftverfejlesztők, blockchain szakemberek, adatkutatók, projektmenedzserek, elemzők, terméktervezők, felhőalapú infrastrukturális szakemberek és információbiztonsági szakértők. Az új munkahelyek létrehozása követi a Mastercard legújabb bejelentését, miszerint a digitális és hagyományos, fizikai fizetési csoportjait egy szervezet alá hozza.

Az újonnan létrehozott Termék és Innovációs csapat a core termékeket, a digitális fizetéseket, a Mastercard Labs-ot és a feldolgozási tevékenységeket együtt viszi. A növekvő létszámú alkalmazottak elhelyezésére a Mastercard több helyszínt is bérel Leopardstown Mountainview központjában, 2026-ig aláírt bérleti szerződéssel. Az ír iroda 2008-as megnyitása óta a Mastercard dublini foglalkoztatottainak száma 880%-ot nőtt.

A Mastercard Ireland countrymanagere, Sonya Geelon szerint: “A dublini irodánkban olyan fejlesztéseken dolgozunk, amelyek nemcsak Írországban, hanem világszerte fogják alakítani a kifizetések jövőjét. Olyan projekteket indítunk, amelyek elősegítik a pénzügyi befogadást otthon és külföldön. Arra törekszünk, hogy a fogyasztóknak, a vállalkozásoknak és a kormányoknak ígéretes és biztonságos fizetési megoldásokat nyújtsunk.”

Forrás

Szilágyi Viktória