A PeasyPay nevű magyar startup cég tovább terjeszkedik biometrikus fizetési technológiájával Spanyolország és Anglia felé.

A rendszerbe való regisztráláshoz a felhasználóknak le kell tölteni az Android vagy iOS alkalmazást, egy selfiet valamint egy a tenyérről készült képet fel kell tölteni az applikáción keresztül, majd meg kell adni bankkártyájuk adatait. A két kép lesz a továbbiakban a POS termináloknál lévő kamera leolvasó referencia pontja, és ha fizetésnél a terminál egyezést talál az applikációban szereplő képekkel a tranzakciót végrehajtja.

A PeasyPay December óta működik Magyarországon az E-Group és az OTP Bank közreműködésével. Az szoftver és az egész rendszer pilotjához már 25 szolgáltató csatlakozott Guadalajara és Spanyolország egyéb területeiről, B2B partnerként pedig a Ci3 és a Liberbank is.

Angliában a tervek szerint elsődlegesen a Glasgow-i reptér parkolóiban várakozó taxi sofőrök fogják használni a pilot alatt a rendszert a parkoló használati díj fizetésére.

Az említett országok mellett Szlovéniában is elindul a pilot, ahol egyes éttermek fizető rendszereit helyettesíti majd a PeasyPay biometrikus rendszere.

Forrás: Finextra

Polyák Donát