A központi bankok maradjanak távol a kriptovalutáktól

A központi bankok jobban tennék, ha távol tartanák magukat a kriptovalutáktól, érvel a PwC France egyik blockchain-re specializálódott pénzügyi partnere – számol be róla a Forbes.

Pauline Adam Kalfon szerint a központi bankok bölcsebben tennék, ha jegelnék az általuk kibocsátott digitális valutákat egészen addig, amíg a fiat pénz tokenizálását nem tesztelik kellőképpen olyan vállalatok, mint a Facebook vagy a JPMorgan Chase.

A szakember szerint a központi bankoknak csak ezután lenne szabad nyitniuk a kriptovilág felé, hiszen csak és kizárólag egy harcrakész technológia esetén kerülhetőek el a gazdaságra is káros hatással lévő hibák és mellékhatások. Szerinte éppen ezért nem a legszerencsésebb a francia központi bank digitális valutakibocsátási projektje, melyet ráadásul az Európai Központi Bank felügyel.

Kalfon kiemelte, hogy egy ilyen, európai szintű projekt rendkívül komplex irányítást igényel, emellett pedig konszenzust kell találni minden releváns stakeholder között, akik a különböző tagországokból származnak.

Reményik Áron

Forrás: Cointelegraph

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.