A koronavírus befolyásolja az mBank eladási tervét

A német Commerzbank lemond a lengyel mBank többségi részesedésének eladására irányuló tervről, mivel a Covid-19 válság megakadályozza az elfogadható hozamot.

A Commerzbank szeptemberben jelezte azon szándékát, hogy értékesíti az mBankban lévő 69,3% -os részesedését egy széles körű felújítás részeként, miután a Deutsche Bankkal történő fúzió megtörtént.

A hitelező azonban most azt mondja, hogy a koronavírus uralta piaci körülmények között “az ügylet nem tűnik megvalósíthatónak ésszerű feltételek mellett”.

Míg az mBank eladását eredetileg a kockázattal súlyozott eszközök csökkentésére és a tőke felszabadítására tervezték, a Commerzbank szerint azóta elegendő rugalmasságot ért el az elsődleges alapvető tőke mutatója tekintetében.

Bettina Orlopp, a Commerzbank pénzügyi igazgatója szerint: “Nyilvánvaló, hogy csak olyan értékes ‘vagyontárgyat’ adunk el, mint az mBank, ha a feltételek megfelelőek.

“A jelenlegi piaci környezet, amelyet a korona krízis válság jellemez, nem teszi lehetővé a vonzó értékelést az mBank mögöttes értékével összhangban.”

 

Forrás:Finextra

 

Kollár Levente

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.