A kiberbűnözők elől az otthonunkban sem vagyunk biztonságban

Rengeteget olvashatunk arról, hogy a vállalatokra, különböző szervezetekre milyen virtuális veszélyek és kiberbűnözők leselkednek, de mi a helyzet az otthoni felhasználókkal?

Egy nemzetközi kutatás szerint az internetes támadások száma évről évre egyre növekvő tendenciát mutat. Hazánkban csak a böngészőkből induló támadások aránya tavaly közel 25% volt, ami az idén további 3%-kal nőtt – derül ki a PResston PR sajtóközleményéből.

A kiberbűnözők kreativitása határtalan, évről évre újabb támadási formával rukkolnak elő, amivel nehezíteni tudják az otthoni felhasználók mindennapjait. A leggyakoribb támadástípus a zsarolóvírusok használata mellett, a személyazonosság-lopás és az adathalászat. Ilyen esetekben az illetéktelenek olyan személyes adatokat lopnak el tőlünk, mint a különböző jelszavaink vagy bankszámla adatok, melyek segítségével akár hitelt igényelhetnek a nevünkben, vagy internetes vásárlásokat indíthatnak.

Könnyen ilyen kibertámadások áldozatává válhatunk és nem csupán a munkahelyi környezetünkben, hanem az otthonunkban is.

Az ESET legújabb verziója, kifejezetten az otthoni felhasználók igényeire és védelmére lett szabva. Ez a program egy új fejlesztést is tartalmaz, a fejlett gépi tanulást.

Az új verzió egy olyan megoldást kínál a felhasználóknak, amely segítségével elég csak egy licenc megvásárlása, aminek köszönhetően a licencben szereplő darabszámig azt a terméket tölthetjük le, amire csak szükségünk van, legyen az eszközünk akár windows, mac vagy android kompatibilis.

 

Forrás: PResston PR

 

Bodanitz Bora

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.