A HSBC átalakítása késhet a COVID-19 alatt

Noel Quinn teljes munkaidős állásba lépett a HSBC vezérigazgatójaként, és az első feladatai közé tartozik annak a kolosszális buktatóknak a stratégia kidolgozása, amelyeket a koronavírus az elmúlt néhány hét során létrehozott. A HSBC üzleti tevékenysége nagy részét Ázsiában végzi, és a hitelező észrevette a vírus kezdeti elterjedését Kínában januárban és februárban – de azóta a vírus mérete nőtt, és az egész ország eredményes leállítását okozta.

Most, hogy a vírus világszerte még soha nem látott és kiszámíthatatlan következményekkel jár, a Quinn tervei, amelyek több tízezer munkahely megszüntetésére és a nem jól teljesítő vállalkozások bezárására irányulnak, nehézségekbe ütközhetnek a végrehajtása során. Az egyik forrás szerint nehéz lenne például Európában egy kereskedőt lerázni, mivel otthon dolgozik, vagy egy beteg családtagot ápol.

A tervek a bank szerkezet átalakításával kapcsolatosak, több globális társadalmi és politikai tényező közepette.

Most visszatér Quinn a rajztáblájához, aki több szinten áttekinti a vírus hatásait, beleértve a társadalmi, politikai és gazdasági szempontokat is, mivel vannak olyan országok, mint Olaszország és az Egyesült Államok, hogy a vírus súlyos veszélyeivel küzdenek.

Quinn kinevezése azért történt, mert a vállalat úgy érezte, hogy állandó vezetõre van szüksége, hogy foglalkozzon a válság különféle aspektusaival. A befektetők úgy érezték, hogy túl sok időt venne igénybe találni valakit a korábbi John Flint vezérigazgató helyére. Ali Miremadi, a GAM portfólió kezelője szerint Quinn valószínűleg jól fog teljesíteni az ideiglenes vezetőként betöltött teljesítménye alapján, és hogy magát a szerepet nehéz betölteni.

Legalább két HSBC alkalmazott pozitívnak bizonyult a koronavírus teszt szempontjából, ami arra késztette a vezetőt, hogy haza küldje a munkavállalókat otthoni munkavégzésre, ezzel a vírus továbbterjedését megakadályozva.

Forrás: pymnts

Kollár Levente

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.