A hétvégére: Digitális detoxikáció: van-e kiút a moblfüggőségből?

Azt mondják, az idő pénz, de ez nem igaz. Az idő sokkal fontosabb, mint a pénz, mert mindenkinek napról-napra egyre kevesebb van belőle. A pénztárcánk hízni is tud, de az életünk csak fogyni. Ha jönne egy varázsló, és azt mondaná Önnek, hogy hozzátesz minden egyes hétköznapjához 3-4 órát, amit azzal tölt, amivel szeretne, mi mindent csinálna? Mobilfüggőség 2. rész. Geszvein Erika cikke.

Napi plusz 3-4 óra lehetőség lenne, hogy a napi munka után végigjátszunk egy társast a gyerekeinkkel, megnézzünk egy filmet a házastársunkkal. Ha ennyi időt kapnánk szabadon felhasználhatóan, kétnaponta elolvashatnánk egy 240 oldalas könyvet bármilyen témában. Fél év alatt nulla szintről megtanulhatnánk egy idegen nyelvet erős középfokon. A családunk minden tagját felkészíthetnénk saját kezűleg kötött sálakkal és sapkákkal a télre pár nap alatt.

Ha ennek az időnek naponta csak a negyedét mozgással töltenénk, garantáltan lefogyhatnánk vagy felkészülnénk a tavaszi félmaratonra. A statisztikák szerint ez a napi 3-4 szabadon felhasználható óra mindenkinek megadatik, körülbelül ennyi időt mobilozik ugyanis magyar és külföldi statisztikák szerint egy felnőtt ember naponta.

A tesztért és teljes cikkért kattints

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.