A FinTech Connect 2018-on jártunk

London a világ fintech fővárosa, éppen ezért vártuk annyira az idei londoni FinTech Connect Expo-t és konferenciát. A december 5-6. között megrendezésre kerülő FinTech Connect már csak méreteiből ítélve is inspiráló eseménynek ígérkezett, hiszen a 175 kiállító mellett 60 meghívott vendég gondoskodik arról, hogy az idelátogató szakma releváns és hasznos információkkal gazdagodjon.

Az expón töltött beszélgetéseink alatt egyébként egyáltalán nem érződött semmilyen, a Brexit által indukált bizonytalanság vagy félelem, a fintech cégeknek ugyanis szinte már mind van B terve arra az esetre, ha el kellene hagyniuk Londont, így kifejezetten jó hangulatban sétáltunk körbe a rendezvényen. A kiállítók egy jelentős része a manapság népszerű digitális pénzügyi szolgáltatásokat sulykolja a résztvevők irányába éppen ezért volt egy apró hiányérzetünk a több évvel ezelőtt tapasztalt, innovációra kiélezett Pay Expo eseményhez képest. A FinTech Connect mára talán pont a számtalan kiállító miatt lett egy inkább általános pénzügyi kiállításra hasonlító, de talán attól is elmaradó esemény, ahol az olyan fintech nagyágyúk, mint a TransferWise, a Monzo, a Revolut, a Robinhood vagy éppen a Tandem nem reprezentálják magukat.

A standok között sétálva kifejezetten jó RegTech megoldásokkal találkoztunk és markánsan látszik, hogy a szektor egyre jobban fókuszál arra, hogy miként tegye teljesen biztonságossá a digitális térben történő pénzügyi szolgáltatások használatát.
A kiállítókkal kapcsolatos hiányérzetet a keynote speakerek sora természetesen csillapította, itt főként a cashless society-vel kapcsolatos előadásokra voltunk kíváncsiak.

A Fintech Connect-et alapvetően tehát azoknak tudjuk ajánlani, akik általánosan érdeklődnek a fintechben rejlő üzleti megoldások iránt és tervezik azok céges szintű implementációját, de azt nem feltétlenül a piacvezető szolgáltatók berkein belül tervezik.

Reményik Áron

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.