A CFTE online AI pénzügyi tanfolyamot indít

A szingapúri Ngee Ann Polytechnicum (NP) és a londoni Centre for Finance Technology and Entrepreneurship (CFTE) elindítják az AI Financial (AIF), vagyis az ‘AI a pénzügyben’ kurzust, hogy a pénzügyi szakemberek jobban megértsék azokat az új technológiákat, amelyek iparáguk jövőjét alakítják.

Két nagy szingapúri pénzügyi intézmény, az OCBC Bank és a United Overseas Bank (UOB), az AI Financial kurzus támogatóiként csatlakoztak a kezdeményezéshez. Annak ellenére, hogy egyre növekszik az AI tudatos használata, a pénzügyi szolgáltatási szektorban dolgozó emberek nagy része még mindig nem ismeri ezt a technológiát és az iparágra gyakorolt hatását. Huy Nguyen Trieu, a CFTE társalapítója elmondta, hogy vállalatuk célja a megfelelő készségekkel rendelkező diákok felkészítése a digitális pénzügyek világára. Az AI az egyik legfontosabb mozgatórugója a pénzügynek jelenleg. “Az AI egy olyan technológiai hajtóerő, amelyet egyetlen ipar sem hagyhat figyelmen kívül. Egyes tanulmányok becslése szerint a mai feladatok és munkafolyamatok mintegy 50%-át az AI fogja segíteni a következő 20 évben” – jegyzi meg NP főigazgatója, Clarence Ti.

A kurzus 18 online modulból áll, amelyek széles körben ölelik fel a kapcsolódó témákat, az AI technológia alapjaitól egészen az AI stratégiai szintű megvalósításáig. A tanfolyam nem csupán elméleti program, teljes iparági áttekintést nyújt az AI-ről és alkalmazási területeiről.

Mivel Szingapúrt és Londont elismerték a világ vezető csúcstechnológiájú központjaiként, az NP és a CFTE számára időszerű egy ilyen kurzus elindítása, amely pénzügyi szakemberek és mások számára is gyakorlati útmutatást nyújt az AI-ról. A szingapúri állampolgárok és az állandó lakosok 70%-os állami támogatást kapnak a tanfolyam díjából.

Forrás

Szilágyi Viktória

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.