A londoni székhelyű Beazley biztosító olyan digitális biztosítási megoldást indított el, amelynek célja, hogy megvédje az eseményszervezőket a szélsőséges időjárási körülmények esetén.

A kedvezőtlen időjárás veszélybe sodorhatja az üzleti növekedést, olyan váratlan kiadásokhoz vezethet, amelyeket nem tartalmaz a költségkalkuláció, ez pedig ingadozást okozhat a bevételekben. Az Egyesült Királyság Meteorológiai Hivatala szerint az üzleti tevékenységek 70 százaléka bizonyos mértékben ki van téve az időjárási kockázatoknak.

A Beazley speciális kockázati biztosítási és viszontbiztosítási üzletágra specializálódott, 1986 óta van a piacon. A vállalat 2004-ben tőzsdére lépett és létrehozott egy amerikai üzletágat is.

Az új termékük, a Weather Guard (Időjárásőr), olyan kültéri események szervezőit célozza meg, amelyekre a súlyos időjárási viszonyok hatással lehetnek vagy azokat a kiskereskedőket, akik olyan értékesítési promóciókat indítanak, amelyekre szintén hatással lehet az időjárás.

A Beazley Weather Guard segít az ügyfeleknek az olyan értékesítési promóciók biztosításában, amelyek ki vannak téve az időjárási elemeknek, segít a bevételek stabilizálásában vagy akár a költségek fedezésében. A világ több, mint 5500 meteorológiai állomásáról származó időjáráselőrejelzési adatbázissal történt integrációt követően a Beazley szakemberei olyan termékcsaládot fejlesztettek ki, amely nyújtja a biztosításuk kulcsfontosságú elemeit – a fedél, az eső, hó és hőmérséklet veszély, trigger szint és az időtartam.

A digitális biztosítási policy mobileszközön keresztül érhető el és célja, hogy a megoldási lehetőségeket egyszerű nyelven jelenítse meg, bemutatva pontosan milyen esetekben érdemes igénybe venni és mekkora összegre szól a biztosítás. A biztosítási policy meghatározza a biztosítási eseteket, például konkrétan leírja, hány cm hó esetén lép érvénybe a biztosítás, vagy mennyire hideg vagy meleg hőmérséklet esetén érvényesíthető a választott konstrukció. A biztosítási megoldások teljes mértékben személyre szabhatók.

Forrás

Szilágyi Viktória