A bankszövetség kivezetné az elektronikus lakossági ügyletekhez kapcsolódó illetéket

A Magyar Bankszövetség elkötelezett az azonnali fizetési rendszer sikerességéért, amely új pénzforgalmi korszakot hoz a gazdaságba. Ehhez viszont a fix-díjas elektronikus számlacsomagokat fogyasztóbaráttá kell alakítani, így szorgalmaznák az elektronikus lakossági ügyletekhez kapcsolódó illeték kivezetését.

 Az azonnali átutalás 2020. március 2-i bevezetése hosszútávra meghatározó lépés a pénzforgalom fejlesztésében, amellyel Magyarország Európa legfejlettebb országai közé kerül a pénzforgalom hatékonyságát illetően.

A szövetség szerint az, hogy a hétköznapi utalások szinte azonnal meg fognak érkezni, hatékonyabbá teszi a gazdaságot és az új rendszer valódi kihívója lesz minden készpénzes fizetésnek.

“Abban bízunk, és azt szeretnénk elérni, hogy a lakossági elektronikus pénzforgalom utáni tranzakciós adó kivezetése a következő hónapokban megtörténjen. Ezt követően a bankok közötti verseny eredményeként új, a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb árazású számlacsomagok fognak megjelenni” – áll az közleményben.
Forrás: MTI

 

Bodanitz Bora

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.