75 millió dollár friss tőkével folytatja szuperappjának fejlesztését az M1 Finance

75 millió dollár külső tőkét vont be az amerikai M1 Finance egy Series D finanszírozási kör keretein belül, melynek célja az volt, hogy lehetővé tegye a cég automatizált befektetéseket, kölcsönöket, valamint banki termékeket kínáló szuperappjának további fejlesztését. A kört a Coatue befektetési vállalat vezette, a Left Lane Capital, valamint a Clocktower Technology Ventures részvétele mellett. Ezzel már 153 millió dolláron áll az M1 által az elmúlt 9 hónapban bevont tőke összértéke.

Az M1 befektetési szolgáltatásokat, kölcsönöket, valamint banki termékeket kínál az ügyfeleknek, illetve azt ígéri, segíti őket a hosszú távú vagyonfelhalmozásban, a középtávú pénzügyi szükségletek kielégítésében és a rövid távú költések menedzselésében. Az M1 Invest egy ingyenes befektetési termék, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljesen testreszabott, részvényekből, illetve tőzsdén kereskedett befektetési alapokból (ETF) álló portfóliót állítsanak össze, akár tört számú részvény megvásárlásával is. Az M1 Borrow szolgáltatás segítségével az ügyfelek könnyedén, alacsony kamatok mellett vehetnek fel kölcsönt portfóliójukra (egyfajta letéti hitelkonstrukció), míg az M1 Spend termékcsomag egy a szövetségi betétbiztosítási rendszerhez tartozó folyószámlát és bankkártyát tartalmaz.

A vállalat – amely hangsúlyozza, hogy nem használ robot-tanácsadókat – mostanra az ügyfelek több, mint 3,5 milliárd dollárnyi eszközét tartja kezelése alatt. Januárban a szolgáltatásra regisztrálók száma háromszorosa volt az azt megelőző hónap számainak, ami rendkívül biztató jelnek mondható az M1 szempontjából. Az újonnan bevont forrás segítségével a cég szándéka, hogy megduplázza, s ezzel közel 300-ra növelje alkalmazottainak számát 2021 végére.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.