42 mobilfizetési játékos a szingapúri piacról V. rész

Délkelet-Ázsiában Szingapúr eddig is kiemelkedő helyen volt a pénzügyi piacok tekintetében, ugyanis népességének 96,4% már 2014-ben rendelkezett bankszámlával. 2014 óta az ország azonban immáron fintech nagyhatalomként is képviselteti magát a világban. Szingapúrban egy egészen különleges fintech ökoszisztéma jött létre, így a mobilfizetési szolgáltatók sem álltak meg a sima elektronikus tárcák fejlesztésénél, épp ellenkezőleg: kiterjesztették termékeik és szolgáltatásaik portfólióját.

YouTrip

youtrip mobile wallet

A YouTrip egy több valutával működő, utazásokra speciálizálódott elektronikus tárca, mellyel képesek vagyunk az applikáción belüli pénzváltásra is. A tárcához egy Mastercard kártya is tartozik.

Alipay

alipay mobile wallets

A szingapúri Lazada helloPay rendszerét rebrandelve az Alipay a másik e-wallet óriás, mely Kínából indult és elképesztő ütemű terjeszkedésbe kezdett. Az Alipay lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy hozzáadják azt weboldalukhoz így a vásárlók könnyedén fizethetnek vele a termékekért és szolgáltatásokért.

Bucket

bucket mobile payments 2

A pénzérmék körforgásának redukálása végett jött létre a Bucket. A célja pedig nem más, mint egy virtuális tárca létrehozása, a szingapúriak a visszajáró aprót így már ebbe a tárcába kapják. Az itt felhalmozott pénzt kiválthatják vagy leköthetik megtakarításként.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.