380 millió dollárt kalapozott össze a kriptóban utazó Ledger

Valódi fintech unikornissá vált a francia kripto infrastruktúra szolgáltató startup, a Ledger. A 2014-ben, Párizsban alapított vállalat 380 millió dollár tőkéhez jutott C sorozatú befektetési körében, így a cég becsült értéke elérte az 1,5 milliárd dollárt. A befektetők között a már B szériában is feltűnő, komoly múlttal és sikerekkel rendelkező Draper Esprit is megtalálható.

A Ledger saját becslései alapján 15 százalékos részesedéssel rendelkezik a kriptovaluta eszközök globális piacán. A vállalat fő terméke egy ún. hardvertárca, ami a kriptoeszközök kezelésére használható. A termékből eddig összesen 190 országban, több mint 3 millió darabot értékesítettek, a havi szinten aktív felhasználók száma pedig nagyjából 1,5 millióra tehető. A frissen bevont tőkét új, decentralizált pénzügyi szolgáltatások bevezetésére szeretnék költeni elsősorban.

Pascal Gauthier, a Ledger vezérigazgatója szerint a kripto piac nagyon hamar a mainstream részévé vált és teljesen átalakítja a pénzügyi szektorokat. A vállalat számára a befektetés egyben azt is jelenti, hogy a digitális eszközök kereskedelmének megkerülhetetlen szereplőjévé váltak, így immáron nem csak vezető digitális eszközbiztonsági vállalatnak mondhatják magukat, hanem az egész digitális eszközökre épülő ökoszisztéma egyik vezető szereplőjének is.

Forrás: Altfi, Techcrunch

Görög Szabolcs

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.