2030-ra karbonsemlegessé teszi működését a Square

A kereskedői pénzügyi szolgáltatásokat, valamint mobilfizetési lehetőséget kínáló vállalat a napokban bejelentette, 2030-ra karbonsemlegessé teszi működését, mely célkitűzés nem csupán a közvetlen emissziókra vonatkozik, hanem minden közvetett CO2 kibocsátásra, melyet a vállalat tevékenysége eredményez.

A Square a Watersheddel is együttműködésbe kezdett, mely cég klímatudatos programokat támogat vállalatoknál, karbonlábnyomuk folyamatos kalkulációjával, valamint csökkentésére vonatkozó javaslatokkal. A cél elérését segítendő, a Square saját karbonlábnyomának mérséklése mellett egy hitelesített karbon redukciós portfólió bevezetését is tervezi 2021 első negyedévében.

„A karbonsemlegesség ígérete konzisztens elkötelezettségünkkel a gazdasági fejlődés elősegítéséért, hiszen továbbra is ügyfeleinkért dolgozunk, de anélkül, hogy hosszútávú károkat okoznánk a klímának,” mondta a Square CFO-ja, Amrita Ahuja. „Környezetünk veszélyeztetése egyúttal a világ kiszolgálatlan közösségeit is aránytalanul nagy veszélybe sodorja.”

Bejelentették továbbá egy $10 milliós befektetést keretében a Bitcoin Clean Energy Investment Initiative névre keresztelt programjukat. A kezdeményezés révén olyan cégekbe fektetnek, melyek a bitcoin ökoszisztéma számára igyekszik elősegíteni a megújuló energiaforrások gyorsabb és hatékonyabb adoptálását.

A befektetésből származó haszon közvetlenül visszakerül a programba. A hatás növelése érdekében a Square fontolóra veszi, hogy elérhetővé teszi a kezdeményezéshez való csatlakozást olyan egyéb vállalatok számára, melyek hozzájuk hasonló értékrenddel bírnak a témában. A cél nem csupán a bitcoin bányászása közben kibocsátott CO2 emissziók semlegesítése, hanem a tiszta energiaforrások használatának tartós hatékonyabbá tétele.

Forrás: Square

Bátorfi Botond