1,35 millió fontot szerzett a zöld befektetési platform, a Clim8

Az Egyesült Királyságban működő platform a Clim8 Invest, olyan lehetőséget kínál a felhasználóknak, ahol befektethetnek tiszta technológiába és megújuló energiákba.

A portfólióban szereplő ágazatok a tiszta energiát, a tiszta technológiát, a fenntartható ételeket, intelligens mobilitást és újrahasznosítási módszereket támogatják.

A Clim8 a napokban 1,35 millió fontot szerzett elő-finanszírozási kampányban, ami 1200 befektetőt vonzott ideértve a Monese igazgatóját Marcus Exall-t és Marcus Mosen-t az N26-tól.

A 7percent Ventures alapító partnere, Andrew J Scott is „csak olyan induló vállalkozásokba fektet be, amelyek potenciálisan milliárd dolláros társaságok lehetnek”.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy túllépjük a finanszírozási célkitűzéseinket” – mondja a Clim8 vezérigazgatója, Grierson – hivatkozva a kezdeti céljukra, amelyet már 300% -kal túlléptek. „Küldetésünket határozottan megerősíti, hogy a befektetők is úgy vélik, hogy a fenntarthatóság egy növekvő ágazat, amibe érdemes befektetni.”

 

Forrás: fintechfutures

 

Bodanitz Bora

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.