Fogadási rekordokat hozott a vb-láz

Budapest 20180707 Labdarúgás 2018 Õsz Belvárosi foci mozi VB terasz szurkolók

A labdarúgó-világbajnokság alatt több mint 84 millió fogadást regisztrált rendszerében a Szerencsejáték Zrt., önmagában a francia–horvát döntő 1,5 milliárd forintos nyereményt hozott a játékosoknak.

A június 14-től július 15-ig tartó oroszországi labdarúgó-világbajnokság során a magyar válogatott részvétele nélkül is szárnyalt a sportfogadás hazánkban, a Szerencsejáték Zrt. arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a hagyományos Tippmixen és az internetes TippmixPrón együttesen több mint 84 millió egységnyi fogadás érkezett.

A legnagyobb érdeklődést kiváltó esemény a beérkezett tétek alapján a döntő, a Franciaország–Horvátország-találkozó volt.
A fináléra 1,3 millió fogadást kötöttek a Tippmixen és a TippmixPrón, a fogadók ezzel az egy meccsel 1,5 milliárd forint nyereményt könyvelhettek el.

Az összecsapás győztesére fogadók tippjeinek 50 százaléka a franciák győzelmére, 19 százaléka döntetlenre, a fennmaradó 31 százalék pedig a horvát sikerre érkezett.

A fogadói aktivitás növekedése már a labdarúgó-világbajnokság első hetében megfigyelhető volt, amikor 30 százalékkal emelkedett a sportfogadásra beérkező tétek összege az előző héthez képest.

A világbajnokság első teljes hete (amikor már hétfőtől vasárnapig voltak vb-meccsek) további növekedést eredményezett, ekkor a vb nyitóhetéhez képest is további 25 százalékkal nőttek a tétek.

A Szerencsejáték Zrt. szerint megállapítható, hogy az egész futballtorna ideje alatt hasonlóan magas volt a fogadói aktivitás, ez alól csak a hét szünnap volt kivétel. A mérkőzések számának csökkenésével az egy eseményre beérkező tétek összege emelkedett.

A sportesemény alatt tapasztalt kiemelkedő játékkedv révén az idén is rekordforgalmat érhet el a Szerencsejáték Zrt., bevételein belül pedig tovább nőhet a sportfogadásból származó összeg, pedig már
a tavalyi 436 milliárd forintos csúcsévhez is 45 százalékkal járult hozzá az üzletág.

Igaz, az előző évhez képest csak egy százalékponttal nőtt a fogadások súlya a teljes, akkor 386 milliárdos értékesítéshez viszonyítva, vagyis a 2016-os csaknem 170 milliárd forint után az elmúlt évben 196 milliárdot költött a lakosság sportesemények eredményének megtippelésére.

Forrás: Világgazdaság

Előző bejegyzésPénzmosásra gyanakszik a Revolut
Következő bejegyzésElérte az 1 millió felhasználót Európa egyik leggyorsabban növekvő fintech startupja