Visszatáncol a kriptovalutáktól egy korábbi pártfogó

Visszatáncol a kriptovaluta szolgáltatások bevezetésétől a Moneybox. A fintech cég az ügyfélkörének megélhetési költségeivel kapcsolatos folyamatos kihívások, valamint a befektetési környezet volatilitása miatt mond le a fejlesztésről.

A Moneybox egy brit befektetési és megtakarítási szolgáltató. Úttörő szerepet játszott a felkerekítéses megtakarításokban. A megoldás keretein belül az alkalmazás felkerekíti egy vásárlási végösszegét, a különbözetet pedig félreteszi – gyarapítva a megtakarításokat.

A fintech cég mostanra több mint 1 millió ügyféllel és 4 milliárd fontnyi kezelt vagyonnal rendelkezik. Egyre jobban képes segíteni ügyfeleit abban, hogy gyorsabban elérjék pénzügyi céljaikat, és nagyobb magabiztossággal navigáljanak a változó piaci körülmények között. Bár a kriptovaluták továbbra is szerepelnek termékfejlesztési tervekben, a Moneybox jelenleg a hosszú távú pénzügyi jólétre és a diverzifikációra akar összpontosítani, nem pedig a spekulációra.

Más időket élünk

A kriptovaluták értékének emelkedése a világjárványig nagyrészt észrevétlen maradt, de ez 2020-ban és 2021-ben megváltozott. A bitcoin árfolyama 2020 októbere és 2021 márciusa között 600%-kal ugrott meg, hogy aztán a következő három hónapban összeomoljon. Utána nyáron a befektetők óriási összegeket fektettek a szektorba. Nagy izgalom övezte a metaverzum és a web3 területeit. Az intézményi befektetők tartós érdeklődése is kiemelkedett. A nagyvállalatok közül pedig a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint, majd bejelentette, hogy el fogja fogadni fizetőeszközként.

Számos fintech cég, köztük a Scalable Capital, a Nubank, a Curve, a Plum, az N26 és a Lydia is bejelentette, hogy ebben a virágzó piaci környezetben kriptoszolgáltatásokat kezd nyújtani. A Bitpandához hasonló infrastruktúra szolgáltatók megjelenése segített nekik abban, hogy ezeket a szolgáltatásokat gyorsan piacra tudják dobni. A felívelést azonban árfolyamzuhanások, majd botrányok követték. Gondolhatunk itt a Luna, a Three Arrows Capital, a Genesis vagy az FTX eseteire. Sokakban mindez nagy kétségeket vetett fel, főleg a magas kamatok és infláció mellett.

A Moneybox továbbra is elkötelezett amellett, hogy segítse az embereket a vagyonuk felépítésében és növelésében egész életük során. Befektetési kínálatával támogatni akarja őket a hosszú távú vagyonteremtésben, optimalizált, diverzifikált portfóliók kialakításával – méghozzá a személyes érdekekhez és értékekhez alkalmazkodva.

Annak ellenére, hogy a Moneybox eláll a kriptoszolgáltatások kínálatától, nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben valóban visszatér hozzájuk. A cég ugyanis az elkötelezettebb piaci szereplők között van. Tavaly szeptemberben a részt vett például a brit kormány a kriptoszabályozási konzultációjában, és kifejezte meggyőződését, hogy a szabályozás mind a kriptoszolgáltatók, mind a fogyasztók számára előnyös lenne.

(Forrás: AltFi)

(Címlapkép: Moneybox)

bitcoinblockchainetherkriptovalutakriptovalutákMoneybox