Újjászületik a bajba jutott bank

A HSBC bejelentette, hogy újraindítja a Silicon Valley Bank UK-t HSBC Innovation Banking néven. Az új egység a startupokra, befektetőkre és a technológiai közösségre összpontosít majd.

Az amerikai Silicon Valley Bank (SVB) idén márciusban mondott csődöt a nem megfelelő kockázatkezelés és a diverzifikáció hiánya miatt. A bank brit leányvállalatát azonban a HSBC 1 fontért felvásárolta, így az végül nem jutott az anyavállalat sorsára. A HSBC Innovation Banking már több mint 700 alkalmazottat foglalkoztat és az SVB UK mellett az Egyesült Államokból, Hongkongból és Izraelből érkező csapatokból fog állni.

Az Egyesült Királyságban jelenleg mintegy 3000 vállalkozás tartozik az új egység ügyfélkörébe, különös tekintettel a technológiai és tudományos vállalkozásokra. Ahogy Erin Platts, a HSBC Innovation Banking vezérigazgatója fogalmazott:

“A HSBC Innovation Banking új lehetőségeket nyit meg a brit innovációs vállalkozások számára, hogy elősegítse növekedésüket és versenyképességüket a globális színtéren. Ügyfeleink azért választanak minket, mert pontosan értjük mi kell ahhoz, hogy az innovátorok és befektetőik sikeresek legyenek, és ezt meg is valósítjuk.” 

Ian Stuart, a HSBC UK vezérigazgatója a múlt héten a Money 20/20 konferencián megosztotta az SVB globális terjeszkedésére vonatkozó terveit. Elmondta, hogy az SVB önálló marad, hogy megőrizze a startup-központú bank imázsát, de kiegészül a HSBC termékcsomagjával és szakértelmével. A bank szerint az újonnan létrehozott egység egy globálisan összekapcsolt, “specializált banki ajánlatot” fog nyújtani.

A héten kezdetét vette a London Tech Week konferencia is, amelyet Rishi Sunak miniszterelnök nyitott meg. Sunak beszédében kifejtette:

“A HSBC Innovation Banking segíteni fogja az innovatív vállalkozásokat, hogy kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket, több munkahelyet hozzanak létre és új globális lehetőségekhez is hozzáférjenek. Ez azt a célt támogatja, hogy növeljük az Egyesült Királyság gazdaságát és megerősítsük pozícióját, mint tudományos és technológiai nagyhatalom.”

Forrás: Altfi

Borítókép: Depositphotos

Egyesült KirályságHSBCinnovációSilicon Valley Bankstartup