Új vezérigazgató a Visa élén

A Visa bejelentette, hogy a jelenlegi elnököt, Ryan McInerney-t 2023. február 1-jei hatállyal a bankóriás vezérigazgatójává nevezi ki. A jelenlegi vezérigazgató, Alfred F. Kelly Jr. 2016 óta töltötte be a vezérigazgatói és 2019 óta az elnöki tisztséget. Távozása után az igazgatótanács ügyvezető elnöke lesz.

McInerney 2013 óta tölti be az elnöki posztot, ahol a Visa globális üzleteinek, pénzintézeteinek, partnereinek és felvásárlóinak felügyeletéért, valamint számos részleg igazgatásáért felelt – beleértve az ügyfélszolgálatokat és a kereskedői csapatot. A szakember több mint 20 éve dolgozik a fizetési és banki szektorban, korábban a JPMorgan Chase fogyasztói banki szolgáltatásokért felelős vezérigazgatójaként tevékenykedett.

“Nem tudnék elképzelni jobb vezetőt arra, hogy a Visa továbbra is a pénzmozgás középpontjában maradjon, méghozzá egyre innovatívabb módon. Ryan határtalan energiával és szenvedéllyel rendelkezik az üzletág iránt. Elnökként, valamint az elmúlt hat évben közeli partneremként alaposan megismerte a vállalat működését és az iparágban rejlő izgalmas lehetőségeket.” – nyilatkozta Alfred F. Kelly az utódjáról. 

John F. Lundgren, a Stanley Black & Decker vezető független igazgatója és korábbi elnök-vezérigazgatója is optimista álláspontra helyezkedett. “Rendkívül hálásak vagyunk Alfred elmúlt hatéves vezetői tevékenységéért. Mély iparági szakértelme és jövőbe tekintő szemlélete a Visa-t vezető pozícióba emelte a fizetési szolgáltatások terén egy változó és egyre nagyobb kihívást jelentő külső környezetben. Ryan kinevezése tükrözi az igazgatótanács nagyon jól megalapozott és átgondolt utódlási tervét. A vállalat sikere tovább fog gyorsulni azzal, hogy Ryan átveszi ezt az új szerepet.”

Tartalmas időszakot él a Visa

A Visa a közelmúltban jelentette be, hogy hivatalos fizetési partnerként a katari FIFA-világbajnokságra animációs rajzokkal ellátott prepaid-kártyákat bocsát ki. Az animáció a torna hivatalos kabalafiguráját, La’eebet ábrázolja.

Az innováció természetesen eddig sem állt távol a cégtől. Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a Visa két védjegybejelentést is benyújtott a metaverzummal, a nem-helyettesíthető tokenekkel (NFT), valamint a digitális pénztárcákkal kapcsolatban. Ezzel a lépéssel a Visa a Mastercard és az American Express nyomdokaiba lépett. 

(Forrás: Finextra)

(Borítókép: Depositphotos)

digitalizációfizetéskarriervezetőségvisa