Új számla a kis- és közepesvállalkozásoknak a Neotól

Új, több pénznemben működő számlával jelentkezik a kis- és középvállalkozások számára a Neo. A számla használatával a vállalkozások egyetlen helyen tudják kezelni belföldre és külföldre irányuló forgalmukhoz kapcsolódó tranzakciókat, így jelentősen egyszerűsödik a pénzügyi elszámolás. A szolgáltatás az EU összes országában és az Egyesült-Királyság területén érhető el.

Az alapító-vezérigazgató, Laurent Descout szerint ez egy meghatározó lépés a fintech vállalat életében, hiszen mindig is határokon átívelő szolgáltatást szerettek volna nyújtani. Szerinte az egyik legnagyobb probléma, még az EU területén belül is, ahol elviekben a termékek és szolgáltatások szabad áramlása biztosított, hogy a határokat átlépve eltérő pénzügyi szolgáltatásokkal és feltételekkel szembesülnek a vállalatok. „Még európán belül is tapasztalható, hogy egy bank más szolgáltatásokat kínál a határ egyik oldalán, mint a másikon” – nyilatkozta Laurent az Altfi hírportálnak. Ezért, ha egy vállalat határokon átívelően szeretne terjeszkedni, úgy minden alkalommal újra kell szerveznie a belső pénzügyi strukturúját és igazodnia kell az új adottságokhoz.

A Neo egyébként rendkívül sikeres időszakon van túl, hiszen a koronavírus járvány alatt megháromszorozta ügyfeleinek a számát. Ezt a remek eredményt Laurent a bankok rugalmatlanságának a számlájára írja, akik képtelen voltak átállni a távoli, vagy otthoni munkavégzésre. Véleménye szerint a drasztikus növekedés egyszerűen abból adódik, hogy a vállalatok nem tudtak a bankjukkal megfelelően kommunikálni a járvány alatt, s ezért sokan átpártoltak más pénzügyi szolgáltatóhoz, például hozzájuk.

Forrás: Altfi

Görög Szabolcs

EUneopénzügyi elszámolásszámla