Új köntösbe bújt egy sikeres fintech VC

A Santander spanyol bank figyelmre méltó átalakításba kezdett az általa 2011-ben alapított, kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó Santander InnoVentures vállalatban.

A cég nem csak új nevet és brandet kapott Mouro Capital néven, hanem 200 millió dollárról a duplájára, 400 millió dollárra emelték a befektethető forrásait. A döntés jól illeszkedik a Santander csoport 4 éves tervéhez, amely során digitális és technológiai megoldásokat kínáló vállalatokat igyekeznek a portfóliójukba terelni. A terv megvalósításához összesen 20 milliárd dollár áll rendelkezésre.

A többlet források mellett a régi-új kockázati tőkebefektető vállalat nagyobb autonómiát is kap. A megnövelt függetlenség célja, a gyorsabb döntéshozatal elősegítése, az agilitás növelése és a befektetői csapat fejlesztése a tehetségek fokozottabb bevonzásával. A Mouro Capital tovább viszi elődje portfóliójába tartozó cégeket, mint a Kabbage, Ripple, Curve, Tradeshift vagy a MyCheck kezelését és terveik szerint újabb fintech vállalatokban jelennek meg tulajdonosként. Hosszú távon a teljes cégcsoport digitalizációjának felgyorsulását és átalakítását szeretnék elérni, mindamellett, hogy jó üzleteket is nyélbe üssenek.

Forrás: Altfi

Görög Szabolcs

curvedigitalizációripplesantanderVC