A családok pénzügyi jólétét segíti az új fintech program

Az amerikai Greenlight február 28-i sajtóközleményében bejelentette, hogy elérhetővé teszi Greenlight for Work nevű programját. A program a munkavállalók és családjaik pénzügyi jólétét hivatott támogatni.

A program egy olyan munkavállalói juttatás, amely hozzáférést biztosít a Greenlight pénzügyi és oktatási termékeihez, amelyek segítenek a szülőknek megtanítani gyermekeiket olyan pénzügyi készségek elsajátítására, mint a megtakarítás, az okos költekezés vagy a befektetés.

“A Greenlight for Work bevezetése lehetővé teszi számunkra, hogy szülők millióinak adjuk meg a szükséges forrást ahhoz, hogy pénzügyileg tudatos gyermekeket neveljenek. Partnereinkkel együtt segíthetünk abban, hogy a pénzügyi jólét az egész család számára elérhetőbb legyen.” 

– mondta Matt Wolf, a Greenlight üzletfejlesztési alelnöke a közleményben. 

A pénzügyi műveltség nem csak a fiatalok számára jelent problémát. Amerikában csökkenőben van – az amúgy sem magas – pénzügyileg művelt emberek száma. A Pénzügyi Iparági Szabályozó Hatóság (Financial Industry Regulatory Authority, röviden FINRA) tavalyi kutatásából kiderül, hogy sokan nincsenek tisztában az olyan alapvető fogalmakkal sem, mint az infláció vagy a kamatos kamat.

2009-ben a FINRA pénzügyi ismeretekkel kapcsolatos felmérésére a válaszadók átlagosan ötből három kérdésre tudtak válaszolni. Tavaly ez a szám 2,6 kérdésre csökkent és a válaszadók mindössze 4%-a tudott hibátlan eredményt elérni. Ennek komoly következményei lehetnek tekintve, hogy a fogyasztóknak rekordméretű inflációval kell szembenézniük. 

A családi banki applikációkról és a gyerekek pénzügyi tudatosságra neveléséről részletesebben is írtunk a januárban megjelent Fintech Sparks_EDU kiadványunkban.

(Forrás: PYMNTS)

(Borítókép: Depositphotos)

családi bankolásgreenlightpénzügyi edukációpénzügyi tudatosság