Tőzsdei bevezetésre készül a Marqeta

A kártyakibocsátással és fizetési szolgáltatásokkal foglalkozó Marqeta a hírek szerint tőzsdei bevezetést tervez az idei év folyamán. Egyes értesülések szerint a fintech cég értéke a jelenlegi 4,3 milliárd dollárnak több, mint triplájára, akár 15 milliárd dollárra is növekedhet egy sikeres IPO esetén. A Marqeta azt nyilatkozta, hogy május 14-én hozzák nyilvánosságra a tőzsdére lépést illető terveiket, melyben valószínűleg bejelentik majd a februárban szárnyra kapott hírt, miszerint a prospektust már le is adták az amerikai tőzsdefelügyeletnél (SEC).

A Marqeta egyébként tavaly májusban egy 150 millió dolláros tőkeinjekcióval érte el mostani értékét, akkor a befektetők között ott volt a Coatue, a Vitruvian Partners, a Visa, a Goldman Sachs és az 83 North. Jason Gardner, a Marqeta alapítója és CEO-ja akkor így fogalmazott: „Egy olyan egységes, globális platformot építünk, amely definiálja és el is hozza a jövő pénzügyeit a világ vezető innovátorainak. Ez az új tőkebevonás segít minket küldetésünk előremozdításában, így biztosíthatjuk a hátteret a leginnovatívabb termékek piacra kerüléséhez, bárhol is legyenek a világban.”

Európában a Marqeta több fintech céggel működött már együtt, részt vett például a CapitalOnTap spanyolországi hitelkártyáinak piacra dobásában és a Tymit hitelkártyáinak megjelenésében a brit piacon. A vállalat tengerentúli ügyfelei között olyan vállalatokat találunk, mint a DoorDash, az Instacard, vagy az Uber, az év elején pedig a Goldman Sachs is a Marqetát kérte fel a Marcus platformon megjelenő bankkártyák kibocsátására.

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond