Pontgyűjtéssel válhatnak ingatlantulajdonossá az albérlők

Nincs megállás, a hosszú hétvége végeztével folytatjuk a fintech szektor legnagyobb befektetéseinek bemutatását. Dolgunk éppen akad is, hiszen a múlt héten 29 cég hajtott végre tőkebevonást, van, aki nem is olyan kicsit. A nyertes egy olyan cég, amely az albérlők problémáira igyekszik megoldást találni szolgáltatásaival.

A Bilt Rewards-ról van szó, akik 150 millió dollárt vontak be befektetőiktől. A cégben különösen izgalmas, hogy egy viszonylag régóta változatlanul zajló folyamatba, az ingatlan bérlésbe hoznak be újszerű és játékos (más néven gamifikációs elemeket). 

Megjelenhet a tudatosság az albérlők életében

A Bilt Rewards kétféle módon is lehetőséget ad a pontgyűjtésre. Egyrészt van egy 2 millió lakásból álló hálózatuk az USA-ban. Aki ezek valamelyikében él, az automatikusan pontokat kap minden hónapban a lakbér sikeres befizetéséért. Emellett egy Mastercard debitkártyát is kínálnak, ahol minden költés, így a bérleti díj mellett az utazások, vásárlások és éttermi költések után is pontok járnak az ügyfeleknek.

Ezeket a pontokat pedig különböző jutalmakra lehet beváltani. A kínálatban megtalálhatók a lakberendezés szempontjából fontos eszközök, dekorációk, műtárgyak. Emellett légitársaságoknál és edzőtermekben is fel lehet használni a megszerzett pontokat. Aki pedig inkább a takarékosságra törekszik az a pontokból elkezdheti a következő havi bérleti díjak összegének gyűjtését is.

Az ügyfelek továbbá kérhetik, hogy a Bilt automatikusan továbbítsa a bérleti díjakkal kapcsolatos fizetési adataikat hitelinformációs ügynökségeknek. Így ha valaki rendszeresen időben fizet, előbb-utóbb a hitelbesorolása is javulni kezd. Ez növeli a hitelhez való hozzáférésüket és pénzügyi egészségüket egyaránt. A Bilt legfőbb célja, hogy szolgáltatásaival minél többen váljanak alkalmassá a jelzáloghitelek igénylésére, így saját otthonhoz jussanak.

Nem csak az USA-ban és Európában vannak fintech központok

A világ legnagyobb fintech innovációs csomópontjai között általában európai és amerikai városokat szoktunk emlegetni. New York, London, San Francisco, Stockholm, Berlin, Amszterdam, vagy épp Párizs nevével rendszeresen találkozunk az ilyen toplistákon. Pedig rengeteg másik fontos központ létezik, ahol a többi kontinens legnagyobb koponyái indítják el saját sikertörténetüket. Ezt egyébként a múlt héten az indiai sikerek is igazolták.

A tőkebevonási versenyben második helyen végző Vesttoo székhelye például az izraeli Tel-Avivban található. A vállalat magát a világ első olyan piactereként azonosítja, ahol a nem katasztrófák elleni védelmet nyújtó biztosítók befektetéseket hajthatnak végre és kockázatokat adhatnak-vehetnek egymás között. Az ambiciózus, úttörő technológiákra erősen építő platform most 80 millió dollárt vont be.

A harmadik helyet a hongkongi Reap vihette haza a maga 40 millió dolláros eredményével. A fintech lehetővé teszi a kkv-knak, hogy hitelkártyák segítségével fizessenek ki minden költséget és szedjék be bevételeiket. A platform révén központosíthatóvá válnak a vállalati pénzügyek és fizetések. Ez pedig hatalmas előny azoknak a kisebb vállalatoknak, akik közismerten küszködnek az ilyen jellegű teendőkkel. 

(Forrás: Crunchbase)

(Borító: Depositphotos)

hongkongingatlanIzraeltőkebevonásUSA