Pénzügyi edukáció a metaverzumban

A Fidelity Investments bejelentette a metaverzumba való belépését. A befektetési szolgáltató egy gamifikációs elemekkel dúsított pénzügyi edukációs élményt kínál a Decentraland nevű metaverzumban. A vállalat metaverzumbeli főhadiszállása a Fidelity Stack nevet kapta. A többszintes épületben bár, táncparkett és egy tetőterasz is található.

Az Invest Quest nevű élmény során a felhasználóknak be kell barangolniuk az épületet, miközben megtanulják az ETF befektetések alapjait és virtuális égitesteket gyűjtenek jutalomként. A Fidelity egy ideje több fronton igyekszik megszólítani a fiatal befektetőket. A mostani lépést megelőzően például a vállalat saját oldalt indított a Redditen és TikTok fiókot is nyitott.

“Egy dinamikus váltás megy éppen végbe, melynek során a fiatalok új módszerekkel veszik át az irányítást pénzügyeik felett. A következő generáció mindenütt keresi a pénzügyi edukációs tartalmakat, legyen szó a fizikai, vagy virtuális térről. Elkötelezettek vagyunk az ügyfelek decentralizált közösségekben való kiszolgálása mellett,” – jelentette ki David Dintenfass, a Fidelity marketing igazgatója és fiatal ügyfelekért felelős vezetője.

A Fidelity emellett saját metaverzum EFT-et is indított a napokban. A tematikus alap hozzáférést biztosít a befektetőknek olyan vállalatokhoz, akik a metaverzum fejlődéséhez kapcsolódó fejlesztési, gyártási, elosztási, vagy értékesítési tevékenységet végeznek.

Jó látni, hogy van olyan pénzügyi szereplő, amely valódi értéket szeretne teremteni a metaverzumba való belépésével. A Fidelity gamifikációs elemekkel ellátott edukációs tartalmai pontosan ezt teszik, ráadásul a vállalat céljaihoz is illeszkednek. A befektetési szolgáltató szeretne egyre több fiatal ügyfelet szerezni, a metaverzumban pedig kiváló hatékonysággal veheti célba a fiatalokat. 

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond