Nem várt fordulat: újabb kripto cég kér csődvédelmet 

Az amerikai székhelyű Genesis kripto cég is csődvédelmet kért, mivel át kívánja strukturálni hitelezési üzletágát. A cég közleményében azt írja, hogy az Egyesült Államok csődtörvénykönyvének 11. fejezete alapján önkéntes kérelmet nyújtott be. A Genesis hozzáteszi, hogy leányvállalatai, valamint a Genesis Global Trading nem szerepelnek a kérelemben és folytatják tevékenységüket.

A The Guardian értesülései szerint a vállalat több mint 100.000 hitelezőt sorolt fel csődbejelentésében. Az eszközök és kötelezettségek értéke 1 milliárd és 10 milliárd dollár között mozog. A bejelentéssel kapcsolatban Derar Islim, a Genesis ideiglenes vezérigazgatója a következőket mondta:

“Miközben jelentős előrelépést értünk el üzleti terveink finomításában, hogy orvosolni tudjuk az iparágat a közelmúltban ért rendkívüli kihívások – többek között a Three Arrows Capital fizetésképtelensége és az FTX csődje – okozta likviditási problémákat, a bírósági átstrukturálás a leghatékonyabb módja annak, hogy megőrizzük az eszközöket és a lehető legjobb eredményt érjük el a Genesis valamennyi érdekeltje számára.”

A Genesis állítása szerint több mint 150 millió dollár készpénz áll rendelkezésére, “ami elegendő likviditást biztosít a folyamatban lévő üzleti tevékenységek támogatásához és az átszervezési folyamat megkönnyítéséhez”.

A múlt héten az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) a Genesis mellett a Gemini kripto cég ellen is vádat emelt. A szabályozó szerint a Gemini Earn kriptoeszköz-kölcsönzési programon keresztül be nem jegyzett értékpapírokat kínáltak és értékesítettek lakossági befektetőknek.

A csődvédelmet a Gemini társalapítója, Cameron Winklevoss úgy kommentálta, hogy a lépés “fontos mérföldkövet jelent az Earn-felhasználók vagyonának visszaszerzésére irányuló erőfeszítéseinkben.”

(Forrás: Fintech Futures)

(Borítókép: Depositphotos)

csődcsődvédelemGeminiGenesisSEC