Mostantól bitcoinnal is fizethetünk Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában

A blockchain-alapú platform, bejelentette, hogy az elkövetkező napokban megkezdi a teljesen új tranzakciós rendszerének éles tesztelését a kriptovalutákkal történő fizetésekre. Az Eligma technológiájának, az EliPay béta verzióját Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, a ljubljanai BTC városi komplexumban tesztelik mostantól. A blockchain-alapú kereskedelmi platform a mesterséges intelligencia (AI) által vezérelt rendszerrel segíti az embereket, hogy vásárlásaik során időt takaríthassanak meg.

A szlovéniai komplexum, több mint 450 üzlettel büszkélkedhet és az első olyan bevásárlóközpont lesz a világon, ahol a kriptovalutákkal is fizethetünk a vásárlások során. A kriptovaluták fizetőeszközként történő elfogadásáról szóló szándéknyilatkozatot már több olyan kereskedővel is aláírták, akiknek üzletük van Bitcoin Cityben.

Az EliPay platform egyik eleme és célja, hogy segítse a vásárlókat minél könnyebben megtalálni a keresett termékeket, több ezer különböző e-commerce platformra támaszkodva napi frissítéssel. Mindez mesterséges intelligencia (AI) rendszeren keresztül valósul meg, amely nyomon követi a tranzakcióinkat, így különböző ajánlatokat, hasonló termékeket is kínál korábbi vásárlások és előzetes érdeklődés alapján.

Az egyszerűség és könnyebbség érdekében az Eligma felhasználóinak egyetlen app fiókja van (az EliPay), amely több webhelyen történő vásárláshoz használható – ezzel kiküszöbölve a számos különböző jelszó használatát, sőt mindeközben azt is biztosítja, hogy ne kelljen minden alkalommal személyes adatokat megadni, amikor egy új üzletben szeretnénk vásárolni.

Dejan Roljič, az Eligma alapítója és vezérigazgatója szerint “mind a blockchain, mind az AI gyerekcipőben jár még. Viszont ez a jövő gazdaságának úttörője. Munkánk gyümölcse az elkövetkező években láthatóvá válik majd, ezért a blockchain közösségek támogatása ezen a ponton döntő jelentőségű.”

Forrás

Korábbi cikkünk a témában

Szilágyi Viktória

fizetésfizetési rendszer