Megállíthatatlan az indiai növekedés

Újabb fintech cég zárja erősen az évet Indiában. A Money View 75 millió dollárt kapott befektetőitől, ezáltal 900 millió dollárra növelte értékét. Ez különösen nagy eredmény egy olyan évben, amikor rengeteg cég csak alacsonyabb értéken tudott friss forrásokhoz jutni. A vállalat így nagyon közel került az 1 milliárd dolláros értékeltséghez és az unikornis státusz eléréséhez. Folytatódik India előretörése fintech fronton. 

A 2014-es alapítású startup személyre szabott hiteltermékeket és pénzkezelési megoldásokat kínál. Az ügyfelek olyan indiai lakosok, akik nem rendelkeznek hitelbesorolással, így hitelt sem kapnak a bankoktól. Ilyen lakosból rengeteg van az országban, hiszen a délkelet-ázsiai piacon nem hatékony a hitelezési rendszer, csak a jómódúak férnek hozzá színvonalas pénzügyi megoldásokhoz. Egyre több fintech cég van azonban, akik innovatív technológiájuk segítségével hatékonyan tudnak hitelezni a szegényebbeknek is. 

A kivételes kevesek egyike

A Money View évente 1,2 milliárd dollár hitelt helyez ki és több mint 800 millió dollárt kezel ügyfeleinek. A vállalat már két éve nyereségesen működik, az előző évben 2,14 millió dollár profitot termelt. A bevételek 30,6 millió dollárra rúgtak. 

“Az elmúlt két évben mutatott teljesítményünk és növekedésünk lehetővé tette, hogy sikeresen szolgáljuk a küldetésünket: a pénzügyek elérhetőségének javítását Indiában. Célunk, hogy hamarosan India vezető online hitelezési platformjaként újabb innovatív és átfogó pénzügyi megoldásokkal álljunk elő.” Puneet Agarwal, a Money View alapító-vezérigazgatója

India a bajok közepette sem áll le

A most bevont forrásokból jut majd a hitelezési tevékenység megerősítésére és a termékpaletta bővítésére is. Idővel digitális bankszámlák, biztosítási és vagyonkezelési termékek is az ügyfelek rendelkezésére állnak majd. 

A Money View jó helyzetben van, hiszen olyankor volt képes friss tőkét bevonni, amikor egyébként meredeken csökkent a befektetői kedv a délkelet-ázsiai piacokon. A legtöbben óvatos megközelítésre váltottak, mert a korábbi befektetéseik nagy része nem teljesített jól a tőzsdére jutást követően. India ugyanakkor továbbra is jó helyzetben van. Amint azt nemrég megírtuk, a világ második legnépesebb országának fintech ökoszisztémája folyamatos és gyors növekedésben van

(Forrás: TechCrunch)

(Borító: Depositphotos)

gazdasági fejlődéshitelezésIndiaPFM