Már a Revolut is fellép a kriptókkal szemben

A globális pénzügyi szuperapp, a Revolut úgy döntött, hogy három kriptovalutát töröl az amerikai platformjáról. Ezt az intézkedést az Egyesült Államokban a kriptovaluták körül tapasztalható szabályozási bizonytalansággal indokolják.

A törölt kriptovaluták a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC) és a Solana (SOL). Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy ezek a tokenek az Egyesült Államokon kívül továbbra is elérhetőek a platformon. Az amerikai felhasználók számára azonban ez azt jelenti, hogy nem tudnak ilyen tokeneket vásárolni és szeptember 18-ig el kell adniuk meglévő tartalékaikat. Ellenkező esetben a platform automatikusan felszámolja az összes pozíciót ezeknél a tokeneknél, amint a határidő lejár.

Ez azután történt, hogy a múlt hónapban az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) nem regisztrált értékpapírnak minősítette ezeket a kriptovalutákat, valamint eljárást indított a Binance és a Coinbase kriptotőzsdék ellen. Más cégek, mint az eToro és a Robinhood, szintén úgy tekintenek ezekre a tokenekre, mint nem regisztrált értékpapírokra, és ők is töröltek több kriptovalutát a platformjaikról.

A Revolut 2017. november óta kínál kriptovaluta-kereskedést, és nemrég 1,99 százalékról 1,49 százalékra csökkentette a kereskedési díjait. A Premium és Metal csomaggal rendelkező ügyfelek pedig még ennél is kedvezőbb, 0,99 százalékos díjban részesülhetnek.

(Forrás: The Paypers)

(Borítókép: Depositphotos)

CardanokriptovalutaPolygonrevolutSolana