Magyarországon is elérhető már a Google Bard

Az Alphabet részvényei csütörtökön több mint 4%-kal emelkedtek, miután a Google bejelentette, hogy generatív AI chatbotja, a Bard még több országban lesz elérhető és továbbfejlesztett funkciókkal bővül.

Az immár több mint 40 nyelven, köztük arabul, kínaiul és spanyolul kommunikálni képes Bard több régióban, így Brazíliában és Európában is elindul. Az OpenAI ChatGPT programjával megegyező módon kifejlesztett Bard célja, hogy a felhasználóknak beszélgetéses válaszokat adjon a különböző kérdésekre, legyen szó a mértékegységek átváltásáról vagy az irodalmi művek összefoglalásáról.

A mostani fejlesztés egyik jelentős újítása, hogy a felhasználó módosíthatja a bot által adott válaszok hangnemét. Emellett választhat a formálisabb vagy a kötetlenebb kommunikációs stílus között. Ezentúl a Bard mostantól képes hanggal is megszólaltatni a válaszait, ez a funkció több mint 40 nyelven érhető el.

A Google új frissítése lehetővé teszi továbbá, hogy a felhasználók kitűzzék és átnevezzék a beszélgetéseket. Így később is visszanézhetik ezeket a beszélgetéseket, és könnyedén megoszthatják a válaszokat ismerőseikkel. Ezenkívül a felhasználók mostantól a Bard által kreált Python kódokat exportálhatnak a Replit és a Google Colab programba.

A Bard a Google Search Generative Experience-től függetlenül működik, amely a Google keresések egy új változata. Ez a funkció mesterséges intelligenciával támogatott válaszokat kínál a felhasználói keresésekre.

Ahogy a generatív AI-technológiák egyre pontosabbá és interaktívabbá válnak, jelentős konkurenciát jelentenek a hagyományos online keresési módszereknek. Jelentős potenciál rejlik bennük, hogy kiváltsák a hagyományos keresőeszközöket. A mostantól hazánkban is elérhető szolgáltatás nyújtotta előnyöket egy Google-fiók birtokában mindenki élvezheti.

(Forrás: Yahoo Finance)

BardGoogle