Készülhetnek a sofőrök, új biztosításon dolgozik a Revolut

Gépjármű-biztosításon dolgozik a Revolut, amelyet elsőként Írországban tervez bevezetni. Nem ez lenne a neobank első biztosítási terméke, de potenciálisan az egyik legnagyobbá válhat.

A Revolut kétmillió felhasználóval rendelkezik Írországban, és előszeretettel teszteli új termékeit az országban. Nem meglepő tehát, hogy a Revolut Car Insurance is ezen a piacon lesz először elérhető.

A gépjármű-biztosítás kedvező árazásával nyerheti meg magának az ügyfeleket. A Revolut állításai szerint akár 30 százalékkal is olcsóbb lehet, mint a következő legjobb opció. Legfőképp az Axával, az Allianzzal, a 123-vel és a Liberty-vel kell felvennie a versenyt Írországban.

A Smart Driving funkció emellett lehetőséget ad az ügyfeleknek arra, hogy vezetési stílusuknak alapján fizessenek biztosítási díjat. Ehhez be kell kötniük egy készüléket a járművükbe, amelyen keresztül a Revolut vezetési adatokat nyerhet ki. A legbiztonságosabban vezető ügyfelek akár 25 százalék kedvezményt is kaphatnak.

“Azon dolgoztunk, hogy nagyszerű árakat, rugalmas és személyre szabott csomagokat, valamint zökkenőmentes felhasználói élményt nyújtsunk. Egy újfajta megközelítést alkalmaztunk a gépjármű-biztosítások terén, amire várjuk ügyfeleink visszajelzéseit az elkövetkező hetekben.”

Gáti Balázs, biztosítási igazgató, Revolut

A Revolut eddig utazásokra, vásárlásokra és elmaradt eseményekre köthető biztosítások mellett egy, az insurtech berkekben népszerű háziállatt biztosítást is piacra dobott. A gépjármű-biztosítás a Smart Driving funkcióval kiegészítve ugyancsak egy bevett insurtech újítás, egy úgynevezett telematikai megoldás. Magyarországon a Cristo kínál hasonlót jelenleg.

(Forrás: Silicon Republic)

(Címlapkép: Revolut)

biztosításinsurtechneobankrevolut